Blog Stories - NewTek TriCaster Marshall multicamera eindregie on line video

Distributie professionele video producten"
"Turnkey" Video (chromakey) live studio bouw
Regie systemen voor live opname en TVstation
NDI Video over IP toepassingen
Media consultancy, trainingen en workflow ondersteuning
Menu
Lines Broadcast
Ga naar de inhoud

NDI Video over IP

NewTek TriCaster Marshall multicamera eindregie on line video
Gepubliceerd door in NewTek ·
Tags: Newtektricaster
Modern Content Publiceren
Met NewTek NDI video over IP gebruikt u een standaard 1Gb netwerk om video over uw eigen LAN netwerk te sturen en dit niet alleen voor point to point verbindingen maar u kunt NDI video integreren in elke video applicatie die NDI ondersteunt, inmiddels zijn dit meer dan 400 fabrikanten en applicatie schrijvers.

Met de NewTek TriCaster mini heeft u een compleet studio in the box systeem waarmee u in een professioneel TV format content kunt aanmaken, met video instart (onbeperkte lengte) , teksten en graphics laten zien en meerdere keylagen maken.
Door de macro recorder kunt u op een makkelijke manier opvolgende handelingen automatiseren en met een druk op de knop afvuren, zonder dat u alle handelingen hoeft te onthouden en zelf handmatig moet uitvoeren, u heeft de handelingen immers al in een automatiserings volgorde opgeslagen.
Dit proces kunt u oneindig herhalen en onder een knop brengen van b.v. een launchpad of Xkeys paneel , elke knop die u indrukt staart dan een nieuwe reeks van opgeslagen handelingen.

Met de TriCaster mini kunt u ook 3D Chromakey studio's of presentatie plekken creëren,  De TriCaster mini heeft een 35tal  voorbeelden ingebouwd die u rechten vrij kunt gebruiken, tevens zijn 3D  studios te maken met een 3D Graphics compositie programma  of u koopt kant en klare 3Dstes aan via het internet.
Ook kunnen wij op uw verzoek een op maat gemaakte studio of  presentatieset aanmaken in uw stijl en vormgeving. Het is ook mogelijk  om van een foto of panorama foto een virtuele set te maken, b.v. van een  bekende plek in uw omgeving, stel u maakt een hoge resolutie foto van  uw populaire cafe/bar, door dan in b.v photoshop de bar uit te snijden,  kunt u uzelf achter de bar plaatsen binnen de NewTek 3D virtuele set, Om  deze photoshop files om te zetten (compileren) heeft u het optionele  programma Virtual Set Editor nodig van NewTek.

Traditioneel chromakey is uiteraard ook makkelijk te realiseren met de TriCaster d.m.v. van een PNG achterwand in te lezen en de presentator op de voorgrond te plaatsen.

Door NewTek NDI te gebruiken maakt u eenvoudig uw eigen studio voor  zakelijke toepassingen maar ook voor een TV station of Internet TV, U  kunt dan gebruik maken van bestuurbare camera's (PTZ) welke NDI  compatible zijn van o.a. NewTek, Marshall, Panasonic.
U koppelt dan één enkele Ethernet kabel via een goedkope Power over Ethernet (PoE+)  tot acht camera's aan de TriCaster.
Over deze enkele ethernet kabel loopt dan video, netvoeding en besturing  en u rolt eenvoudig 100m ethernet kabel uit bij b.v. een event.  Camera's kunnen rechtstreeks bestuurd worden vanuit de TriCaster  ook  weer in combinatie met de macro automatisering en/of u bestuurd de  camera's met een losse joystick controller van o.a. Skaarhoj, u kunt dan  tevens de kleurbalans en diafragma instellingen op afstand corrigeren.

Met gebruik van NDI en de gratis NDI tools van NewTek maakt u makkelijk  meerdere computer ingangen op de TriCaster, stel u wilt powerpoint  slides  presenteren vanaf een laptop u installeert dan de gratis NewTek  NDI scanconverter tool op uw laptop, sluit uw laptop aan op het NDI  netwerk hiena wordt het scherm van uw laptop een NDI bron op uw  TriCaster u kunt dit beeld dan schakelen in uw opname en scalen,  verkleinen/vergroten in perspectief plaatsen en als een key laag  integreren. Het aantal externe computer bronnen wat u zo aan kunt maken  is in feite onbeperkt.
Ook de TriCaster zelf wordt een NDI bron op uw netwerk en dit NDI stream  kan dus op een andere plek door een andere NDI applicatie weer als NDI  bron gezien worden, stel u wilt de master uitgang van de TriCaster op  een andere werkplek meekijken op een laptop,  U installeert dan op die  laptop de gratis NDI monito tool,  als u NDI monitor start kiest u uw  bron uit alle NDI bronnen die op dat moment op uw netwerk aanwezig zijn,  prachtig toch !!  U kunt meedere bronnen tegelijkertijd zichtbaar  maken, ook zijn er hardware decoders leverbaar die een NDI vertalen naar  een HDMI uitgang voorgebruik met een display grootbeeld projector etc.   NDI is derhalve ook eenvoudig in te zetten voor digital signage  toepassingen.

TriCaster Mini is voorzien van een 4ch multitarck recorder u kunt dus  naast de master uitgang gelijktijdig nog 3x bronnen recorden, ook zijn  alle NDI bronnen op uw netwerk nog een keer apart op te nemen via b.v.  de gratis NDI monitor tool.
NewTek TriCasters zijn voorzien van Live stream encoders en hierdoor  goed te gebruiken voor opname en live stream encoding naar uw website,  YouTube Facebook etc.  Voor Sport registratie heeft de TriCaster  multichannel slomotion ingebouwd, straten van een slomotion kan ook weer  geautomatiseerd worden stel het doelpunt wordt gemaakt,  u drukt op de  knop,  systeem spoelt terug (tijd instelbaar b.v. 5seconden) en geeft de  slomotion weer eventueel vooraf en achteraf  voorzien van een animation  store, D de software om een animation store overgang te maken in uw  eigen stijl is ingesloten in elke TriCaster.

Als u zelf video content wilt produceren of TV station wilt beginnen  laat u dan niet verleiden door het aankopen van een simpele retail video  switcher waar je maar weinig mee kunt en via kabeltjes moet koppelen  aan computers om een beetje resultaat te halen, maak eerst eens een  afspraak voor een vrijblijvende demonstratie in onze Chromakey studio einclusief TriCaster en NDI toepassingen voor dat u verder beslist.

Bookmark and Share

Terug naar de inhoud